Program

25/3  Onsdag kl.19.00. Årsmöte med Tuve Hembygds- och Fornminnesförening på Källarvinden, Skändla Sörgård. Arne Åkerström berättar om Tuve Örtagårdsförening.

21/4 Onsdag kl.10.00-15.00. Vi röjer fram en liten stenåldersboplats på Skändlaberget. Samling på första P-platsen, nr 1 på Skändlakartan. Tag gärna med fika och även sekatör eller busksax om du har. Har du frågor eller kommer senare så ring Stina Andersson 031-551024, 0702-912349.

25/4 Lördag kl.13.00-15.00. Våffelaktivitet på Skändla Sörgård. Vi tillagar våfflor och har poängpromenad på Skändla Sörgård.

14/5  Onsdag kl.18.00-21.00. Vi fortsätter att röja fram en liten stenåldersboplats på Skändlaberget, se 21/4.

3/6 Onsdag kl.19.00. Vi sjunger in sommaren på Trädgårdskullen vid Skändla Sörgård eller inne på Källarvinden beroende på väder och tillsammans med Tomas Kolandivelu, Sigrid Sjögren och Bertil Finndin. Vi kommer att ha något till självkostnadspris för fikapausen.

Ladda ner vårprogrammet 2020 (.pdf)

Vid de flesta aktiviteter som Hembygdsföreningen ordnar på Skändla Sörgård serveras kaffe och te med hembakat till självkostnad

Kombinera gärna besöket på gården med en vandring på Skändlastigen med skyltade kulturminnen och naturobjekt. En god idé är att ta hjälp av den nya kartan över Skändlaberget.

VÄLKOMNA
TUVE HEMBYGDS-OCH FORNMINNESFÖRENING
STADSMUSÉET GÖTEBORG

VÄGBESKRIVNING TILL SKÄNDLA SÖRGÅRD

Med BUSS linje 37 från Vågmästareplatsen till hållplatsen Skändla Södra utefter Tuve Kyrkväg.

Museigården ligger omedelbart till vänster om vägen.
Du kan även ta buss 35 från Vågmästareplatsen till hållplatsen Holmvägen, men då blir det en liten promenad längs Tuve Kyrkväg norrut 5-10 min.

Se gärna Västtrafiks webplats för mer exakta tider och hållplatsinformation.

Med BIL kör du Tuvevägen norrut till rondellen med Skogomevägen och Tuveliden. Sväng till vänster i rondellen uppför Tuveliden. Du kan nu se Tuve kyrka till vänster. Sväng sedan till höger in på Tuve kyrkväg och följ denna förbi Holmvägen och vidare till Skändlavägen Vid busshållplatsen finns parkeringsplatser. Ytterligare parkeringsplatse finns vid Skändla Sörgårdsväg intill berget.

Om man kommer från Göteborgs centrum kan man CYKLA på cykelbana hela vägen till korsningen Tuve Kyrkväg-Bergsgårdsvägen. Därifrån måste man cykla c:a en kilometer norrut på Tuve Kyrkväg förbi Holmvägen och fram till Skändla by och Skändla Sörgård.

Hem     Tillbaka    © Copyright 2016 //  //  webmaster[at]tuvehembygd.se