7/2 Onsdag kl.19.00.
Medlemsafton på Källarvinden. Vi berättar om den tidiga skolan i Tuve och tittar på bilder med skolanknytning från Tuve.

24/3 Lördag kl.11.00.
Landskapsmat på Skändla Sörgård. Vi tillagar och provsmakar olika specialiteter från Bohuslän.

18/4 Onsdag kl.19.00.
Årsmöte med Tuve Hembygds- och Fornminnesförening på Källarvinden, Skändla Sörgård. John Thulin från Grönt arbete i Hökälla håller föredrag om fågellivet på Hisingen. Kallelse och mera information om programmet kommer senare i särskild inbjudan till medlemmarna.

25/4 Onsdag kl.10.00 - 15.00.
Vi röjer fram en liten stenåldersboplats på Skändlaberget. Samling på första P-platsen, nr 1 på Skändlakartan. Ta gärna med fika och även sekatör eller busksax om du har. Har du frågor eller kommer senare så ring Stina Andersson 031-55 10 24,
0702-91 23 49.

23/5 Onsdag kl.10.00 - 16.00.
Vi gör en bussresa medsols Hisingen runt i samarrangemang med Göteborgskretsen av Bohusläns Hembygdsförbund. Avgång från Hjalmar Brantingsplatsen kl.10.00. Priset för resan är 350 kr per person inkl. lunch. Om du är intresserad att följa med så ring till Sture Johansson 031-552005 eller 0709-407261 för att få mera information.

30/5 Onsdag kl.18.00 - 21.00.
Vi fortsätter att röja fram en liten stenåldersboplats på Skändlaberget, se 25/4.

7/6 Torsdag kl.19.00.
Vi sjunger in sommaren på Trädgårdskullen vid Skändla tillsammans med Thomas Kolandivelu, Sigrid Sjögren och Bertil Finndin. Ta gärna med en picknick-korg till fikapausen. Vid dåligt väder är vi inne på Källarvinden.

Ladda ner programmet (pdf)

Vid samtliga aktiviteter som Hembygdsföreningen ordnar på Skändla Sörgård serveras kaffe eller te med hembakat.

Kombinera gärna besöket på gården med en vandring på Skändlastigen där det nu finns nya skyltar för kulturminnen och naturobjekt. En god idé är att ta hjälp av den nya kartan över Skändlaberget.

VÄLKOMNA
TUVE HEMBYGDS-OCH FORNMINNESFÖRENING
STADSMUSÉET GÖTEBORG

VÄGBESKRIVNING TILL SKÄNDLA SÖRGÅRD

Med BUSS linje 37 från Vågmästareplatsen till hållplatsen Skändla Södra utefter Tuve Kyrkväg.

Museigården ligger omedelbart till vänster om vägen.
Du kan även ta buss 35 från Vågmästareplatsen till hållplatsen Holmvägen, men då blir det en liten promenad längs Tuve Kyrkväg norrut 5-10 min.

Se gärna Västtrafiks webplats för mer exakta tider och hållplatsinformation.

Med BIL kör du Tuvevägen norrut till rondellen med Skogomevägen och Tuveliden. Sväng till vänster i rondellen uppför Tuveliden. Du kan nu se Tuve kyrka till vänster. Sväng sedan till höger in på Tuve kyrkväg och följ denna förbi Holmvägen och vidare till Skändlavägen Vid busshållplatsen finns parkeringsplatser. Ytterligare parkeringsplatse finns vid Skändla Sörgårdsväg intill berget.

Om man kommer från Göteborgs centrum kan man CYKLA på cykelbana hela vägen till korsningen Tuve Kyrkväg-Bergsgårdsvägen. Därifrån måste man cykla c:a en kilometer norrut på Tuve Kyrkväg förbi Holmvägen och fram till Skändla by och Skändla Sörgård.

Hem     Tillbaka    © Copyright 2016 //  //  webmaster[at]tuvehembygd.se